Specials - Maatwerk bakken - Constructie tbv plaatsen offshore windpark

Aan Seajacks als eindgbruiker hebben wij onlangs een constructie geleverd voor het verplaatsen van windmolenfundatiepalen aan boord van een dek. Daarnaast hebben wij zware zadels en tentioners gemaakt voor de seafastening aan boord van het schip (ook op het dek).

De fundatiepalen variëren van 500 tot 700 ton. Het systeem kan de fundatiepalen horizontaal verplaatsen over een windmoleninstallatieschip. Daarnaast kan het fundatiepalen tijdens het transport zeevasten. Het systeem wordt geïnstalleerd op de nieuw gebouwde jack-up vessel Zaratanin in de Amsterdamse haven. 

Onze opdrachtgever Conbit Engineering uit Best ontwierp dit systeem voor het Meerwind windmolenproject in Duitsland. Wij produceerde het hele systeem in onze eigen werkplaats.

Voor het eerst in de geschiedenis
Voor het eerst in de geschiedenis worden SPMT (meerwieltrailers) gebruikt om fundatiepalen over het dek van een installatieschip te verplaatsen. Deze SPMT systemen worden door de Nederlandse vesting van ALE Heavy Lift in Breda geleverd. Het zeevasten van de fundatiepalen door middel van frictie is vrij onconventioneel, maar in nauwe samenwerking met de certificeringsinstantie is dit een effectieve en veilige oplossing gebleken.

In zes weken produceerde wij het hele project, geheel volgens de zware kwaliteitsregels van Germanische Lloyds. Met behulp van hooggekwalificeerde medewerkers en een machinepark wat geschikt is voor deze klus zijn wij in staat dit soort opdrachten met succes te voltooien.

Eerst wordt het hele systeem getest. Hiervoor komt er een fundatiepaal naar Amsterdam. De afmetingen van deze paal zijn immense, 5.5 mtr.doorsnee en 12 mtr. lang. 

Windmolenpark
Met deze opdracht verstevigen deze bedrijven hun positie in de toelevering van offshore constructies. Het offshore windmolenpark Meerwind komt te liggen op 23 kilometer afstand van het eiland Helgoland. In het windmolenpark worden 80 windturbines geplaatst.

Het bouwen van windmolens voor onze energievoorziening is een internationale aangelegenheid. Het installatieschip is gebouwd door een Engelse firma, die is overgenomen door Japanners. Het installatieschip is gebouwd in de Verenigde Arabische Emiraten. Turbines worden voornamelijk gebouwd in Denemarken en Duitsland. Onze Nederlandse inbreng is groot op het gebied van hijsen en material handling.

meer informatie

Bepe zoekt een goede zelfstandige monteur! bel 040-262 44 27